Velkomstgaver

Få fine gaver når du melder deg inn i LNU og Norskbokklubben!

Når du melder deg inn i LNU, får du jubileumsutgaven av Norsklæreren, NL 1-2017! Dette er nærmest en bok (230 s.) med spennende fagdebatt og mange andre norskfaglige artikler.

Du får også et flott handlenett i sort, kraftig bomull med fint motiv og LNUs jubileumslogo. Perfekt til bøkene på vei til klasserommet, lesesalen eller forelesning!

Melder du deg også inn i Norsbokklubben, får du boka «Ingen naken dame på forsiden» (Red.: Trygve Riiser Gundersen og Anne Lise Jomisko).

Meld deg inn her

Ingen naken dame på forsiden

Om boka: Ingen naken dame på forsiden er en del av LNUs satsning på sakprosa i norskfaget. Boken er en samling norske sakprosatekster, delvis basert på kåringen av en sakprosakanon for skolen, som LNU tok initiativet til. Alle kanontekstene er samlet i utgivelsen Sakprosa i skolen (Kalleberg og Kleiveland (red.)), som også inneholder en rekke artikler om tekstene.

I innledningen til Ingen naken dame på forsiden diskuteres spørsmålet om hva sakprosa er. Boken inneholder mange forskjellige sakprosaeksempler, som er ordnet tematisk. Hver del starter med en tekst som kommenterer eksemplene og utdyper temaet. Det er knyttet faktaopplysninger og oppgaver til alle sakprosatekstene.

«Tekstene forandrer virkeligheten din – og de forandrer deg, hele tida. Men hvis det er sant, er noe annet også sant: At du kan forandre deg selv, og virkeligheten din, gjennom å forandre tekstene du omgir deg med.»

Trygve Riiser Gundersen og Anne Lise Jomisko: Tekster og tekstutvalg
Ivo de Figueiredo: Innledning
Jo Michael: Bilder
Jesper Egemar: Design

 

Siste utgave av Norsklæreren

Norsklæraren #2-17

Konferansenummeret. Les tekster av Laila Aase, Ola Harstad, Synnøve Matre med flere....

Siste utgivelse i Norskbokklubben

Samtidslyrikk i klasserommet

Hvordan får vi elever til å jobbe entusiastisk med samtidslyrikk i klasserommet? En urealistisk målsetting? Ikke for Kjersti Rognes Solbu og Jon Op...